Knjige

OSMA KNJIGA: Povratak boginje

 

U Osmoj knjizi: Povratak boginje pojavljuju se dva naslova koja su i ranije bila delimično obrađivana i objavljivana na raznim mestima: u Sedmoj knjizi, u novinama, na različitim sajtovima i blogovima, na kanalu You Tube… Upozoravam one čitaoce koji su ranije čitali moje tekstove pod ovim naslovima da se ne prevare pa ih sada preskoče! Oni su u ovoj knjizi prošireni, dodata su čitava nova poglavlja ili nova pitanja i odgovori, proširena objašnjenja, navedeni novi primeri…

Interesantna je Diskusija povodom mog teksta: Šta se stvarno događa posle smrti, objavljenog na nekim sajtovima, kao i o knjigama Majkla Njutna, koju sam vodio sa dr Vesnom Radoman. Ni njoj, a ni meni nije padalo na pamet da se objavi ovaj naš dopisni razgovor, jer smo slične razgovore vodili i ranije. Mi smo, s kraćim prekidima, nekoliko meseci jedno drugom slali mejlove s pitanjima, odgovorima, dopunama… Kada su nam neki prijatelji predložili da se ova prepiska objavi jer je vrlo interesantna, malo smo doterali tekst, izbacili psovke, prirodno grupisali pitanja i odgovore koliko je to bilo moguće, i nadam se da će vam ovaj naš dopisni razgovor biti vrlo interesantan i koristan.

Imaćete koristi i uživaćete u pitanjima O duhovnim spoznajama i prosvetljenju i u potpunim duhovitim odgovorima Dijane, mog vodiča iz duhovne dimenzije. Saznaćete ko je ona i od kada datira naša duhovna veza. Ja ranije nisam bio svestan njenog prisustva, sem u nekoliko prilika kada mi se tako predstavila, sve dok mi Ahtun Re nije to saopštio. Da li je on pripomogao da ja postanem svestan te veze ili je prosto za to došlo vreme, ne znam. Mislim da je on ipak nekako uticao na mene, mada još uvek ne znam kako.

Pitanja i odgovori su čudno nastajali u dužem vremenskom periodu. Neka pitanja sam ja zapisivao i kasnije na njih davao odgovore (sam ili uz pomoć vodiča) pa sam ih kasnije brisao, ali neka sam i ostavio kao interesantna. Najveći broj pitanja sam dobijao na predavanjima, preko mejla ili sms poruka, od prijatelja… Na neka pitanja nisam odmah znao odgovore, ili sam ih znao samo delimično, tako da sam ih kasnije dopunjavao uz pomoć iz duhovne dimenzije. Prepoznaje se u tekstu za koje su mi odgovore pružali pomoć iz duhovne dimenzije, delimično ili potpuno, ili su me upućivali na literaturu i članke. Pitanja nisu sasvim grupisana po temama već su u najvećem broju ostala u onom rasporedu kako su nastajala. Izostavio sam ili skratio odgovore na ona pitanja o kojima sam pisao u knjigama ili člancima koji su objavljeni, ili se u odgovoru upućuje na mesto sa više informacija.

Odgovori će vam dati dosta korisnih informacija i zadovoljiti znatiželju. Navešću samo neka pitanja (od ukupno 52) na koja su dati odgovori: Zbog čega nastaje i kako se leči mesečarenje? Može li se promeniti prošlost? Šta treba raditi da bismo se prosvetlili? Mogu li neka VRB (visokorazvijena bića) iz vasione biti agresivna, bez dovoljno ljubavi prema ljudima na Zemlji i da li se to događalo? Da li se VRB inkarniraju na Zemlji i da li mi možemo izabrati da se inkarniramo na njihovu planetu, među njih, bez obzira na nivo našeg duhovnog razvoja? Da li Bog ima neke želje ili potrebe? Da li je postojao matrijarhat, odnosno vreme kada su vladale žene i kada se za vrhovno Božanstvo smatralo da je žensko? Pred kraj života Sai Baba je bio u kolicima, nije mogao da se kreće. Da li nije mogao ili nije želeo sebi da pomogne? Zašto je svet ovakav? Biće dati i odgovori na nagradna pitanja iz nekih mojih ranije objavljenih tekstova.

 

SEDMA KNJIGA: Vodič u budućnost

SEDMA KNJIGA: Vodič kroz život – drugo dopunjeno i prošireno izdanje

 

Želeo bih na samom početku Sedme knjige da zahvalim mnogim čitaocima prethodne knjige, Kraj igre, što su je prihvatili bolje nego što sam očekivao, pa je za kratko vreme doživela nekoliko izdanja. Znam da ovo nije bilo zbog nekog mog spisateljskog dara ili načina na koji je materija u knjizi predstavljena, već zbog interesantnih tema koje su u njoj obrađene.

Došlo je vreme za promene, za učenje i pojedinačno i grupno buđenje, pa će ovakve knjige sve više biti „u modi“. Za ovo imamo podršku iz duhovne dimenzije odakle nam dolaze energije koje ruše mnoge stare ideje, metode i koncepte i podržavaju nove. Ljudi će sve manje čitati razne ljubiće i krimiće, a tražiće knjige iz domena spiritualnog naturalizma, iz kojih će imati šta da nauče i o čemu da se obaveste, kako bi se pripremili za velike promene.

Nadam se da će i ova knjiga doprineti tome. Ona, i njoj slične, pored ostalog, stvoriće uslove za velike promene koje će se odigrati u toku samo jedne generacije.

U knjizi, pored ostalog, naći ćete: Kako se duhovno probuditi i pronaći unutrašnja znanja, Zašto se (ne)ispunjavaju naše želje, Kako su nastale naše duše, Postoje li đavoli i demoni, Čudne pojave i čudesna isceljenja, Izlet u onostrano, Srbija – duhovni univerzitet spiritualnog naturalizma, Rtanj – drevno svetilište sa čudesnim moćima i velikim tajnama…

Ovo je priča o svakome i za svakoga od nas koji svojim mislima i delima širimo svest i time doprinosimo evolucijskoj revoluciji u razvoju čovečanstva.

Ja sam vam dao nešto što je već bilo vaše i ispričao vam ono što vi već znate.
Neka vas čuvaju bogovi i boginje kojih je nekad bilo mnogo, a koji su sada jedno!
Kakva je ovo želja i čiji je to blagoslov? – odgovor ćete naći u ovoj knjizi.

 

KRAJ IGRE

Prvi deo knjige Kraj igre – Pozorište za mesiju sadrži teme kao što su snovi, sudbina, religija, duhovni razvoj, reinkarnacija, regresije, progresije, kontakti sa onostranim…, u trećem izdanju znatno je proširen i dopunjen objašnjenjima, komentarima i primerima iz prakse koji će, nadam se, pomoći da se lakše prihvati i razume ono o čemu se govori.

Drugi deo knjige – Sećanje na sebe – bavi se lečenjem i isceljenjem na malo drugačiji način, s pogledom iz budućnosti, zatim strukturom naše ličnosti, čudnim pojavama i parapsihološkim fenomenima, iskustvom smrti kao i onom što se događa posle toga – gde idemo, ko nas dočekuje, šta tamo radimo, koliko ostajemo, kada, gde i zašto se vraćamo, odnosno ponovo rađamo.

Poslednje poglavlje knjige nosi naziv Didaktika i digestiv i opisuje moj razgovor sa Ahtunom Reom, duhom, odnosno duhovnim vodičem koga kanališe Kevin Rajerson. Ahtun Re je završio ciklus svojih reinkarnacija još pre 3.400 godina. Bio je duhovni vodič mnogim duhovnim učiteljima, a po njegovim rečima i Isusu u vreme kada je poslednji put bio u telu na Zemlji. Ahtun Re je odgovorio na veliki broj mojih pitanja, taj razgovor je snimljen i trajao je 88 minuta, a veći deo pitanja i odgovora štampan je u ovom poglavlju.

 

PUTNICI

U knjizi se detaljno opisuje šest primera regresija/progresija uz uvodne i zaključne napomene koje treba da budu putokazi. Iz uvodnih napomena izdvajamo:

Može li čovek da bude istovremeno i hrabar i oprezan? Ovom knjigom obraćam se onim putnicima koji bar pokušavaju da nađu odgovor na ovo pitanje. To će im pomoći da lakše nađu sopstveni put za rešavanje različitih problema, pa i zdravstvenih.

Obraćam se i onim putnicima koji mogu i smeju da misle „svojom glavom“, koji uvažavaju nauku i tradiciju, ali su u duši istraživači, hrabri i radoznali, koji veruju sebi i preuzimaju odgovornost za svoj život i sudbinu. Jednom rečju, putnicima kroz lavirinte svog duhovnog bića, koji objektivno istražuju i saopštavaju bez unapred određene namere da nešto negiraju ili potvrde, već su otvoreni za sva nova iskustva, znanja i promene. Kada nešto novo naučite i isprobate, energija se slobodnije kreće i lakše dolazi do spontanog isceljenja.

Čitaoci ove knjige podeliće se, najmanje, u tri grupe:

U prvu grupu ući će oni koji smatraju da je sve izmišljeno. Ja ih potpuno razumem i podržavam.

Drugu grupu će činiti oni koji misle da je, možda, nešto i istinito, ali da ima mnogo i izmišljenog. Slažem se i s njima.

U trećoj grupi biće oni koji smatraju da je sve što ovde piše realno, moguće i istinito. Oni su hrabri i naivni. Na početku Uvodnih napomena, međutim, tražili smo hrabre i oprezne čitaoce. Da biste prešli iz naivnih u oprezne, morate probati, raspitati se, proveriti… U svakom slučaju i oni imaju moju podršku.

 

PEČAT NA LEDU

Ova knjiga je nastala, pre svega, zahvaljujući Glasu koji se povremeno javlja, savetuje me i „vodi“. Bez obzira na to što ne znam od koga Glas potiče i gde se nalazi Govornik, osećam jaku i iskrenu potrebu da mu iz srca i duše duboko zahvalim, da kažem jedno obično i veliko ljudsko hvala iz treće dimenzije.

Veliku pomoć i korisne savete, kao i pristanak da se u ovoj knjizi pojave pod svojim pravim imenima, dobio sam od prijatelja koji se ovde pominju i koji su pročitali tekst pre štampanja knjige.

Zahvaljujući uloženom trudu i skromnom spisateljskom daru, a pre svega supruzi Mariji, koja je učestvovala u većini opisanih događaja pa se javlja i kao junak i kao saradnik u svim fazama stvaranja ove knjige, zapisao sam neka iskustva koja smo imali poslednjih desetak godina na duhovnom i fizičkom planu.
Svesrdnu pomoć pružile su nam dve naše prijateljice: Gospođa Filantrop – skraćeno Fila, i Gospođa Mizantrop – skraćeno Mizi. One nisu imale nameru da prikriju svoj identitet, nego su im se dopali ovi nadimci, proistekli iz njihovih osnovnih karakternih osobina.

Sve je međusobno povezano, ali od nečega mora da se počne. Događaji zapisani kasnije mogu se desiti pre ovih kojima počinjemo kazivanje. Mi se sećamo da na početku beše samo jedan događaj koji smo već zaboravili.

 

ONTOLOŠKE PRIČE

U knjizi su pokrenute različite teme, a za neke su ponuđeni odgovori koji bude različite asocijacije i ukazuju na mogućnost različitih tumačenja. Ovo se odnosi na opisani događaj Raspeća, zatim, na zadatak Nadličnosti, donošenje Duhovnog svetla i popunu „Nebeskog mozaika“, što predstavlja nove i interesantne koncepcije kojima se teško može naći zamerka sa praktično-racionalnog gledišta.

Kazivanja o seobama, o Čuvarima i Nosiocima znanja, odnose se i na ove naše prostore, pa ovdašnji čovek teško može da ostane ravnodušan. Povratak u prapostojbinu „tragom osmice“ svako može da tumači na svoj način.

Pišući, odnosno zapisujući ove knjige, nismo želeli niti smo imali nameru da nešto posebno potvrđujemo ili da negiramo – trudili smo se da budemo neutralni zapisivači, mada preuzimamo potpunu odgovornost za sve što je ovde zapisano i što naša neprosvetljena duša nije mogla izvorno da razume i prihvati. Ovo se odnosi kako na religiju, tradiciju, puteve i tehnike duhovnog razvoja, metafizičke i parapsihološke fenomene, tako i na nauku, njene principe i istine. I, pored svega, kako je rečeno – ova knjiga ne pretenduje na naučnost, ali pretenduje na istinu i predstavlja sintezu mnogih duhovnih težnji i tradicija.

 

SEME KOSMIČKOG ZNANJA – druga knjiga

 

Iz Kosmičkog razuma stizali su tekstovi različite sadržine: odgovori na naša pitanja, stihovi, slike. Na moje iznenađenje i mimo našeg tadašnjeg interesovanja i ubeđenja mnogi tekstovi su govorili o besmrtnosti duše, reinkarnaciji…

Dragi čitaoče, ova knjiga će, pored ostalog, proširiti tvoje znanje o ličnoj odgovornosti za svoju sudbinu, o reinkarnaciji, zakonu uzroka i posledice, besmrtnosti duše i značaju toga da volimo ili bar tolerišemo svoju okolinu. Shvatićeš „višu“ pravdu, kao i to, zbog čega Bog dozvoljava mnoge „očigledne“ nepravde. Uvidećeš da si ti onaj koji uvek treba da donosi odluke o svemu i da snosi posledice njihove realizacije.

Da bi nešto dobio, treba to da želiš i da radiš na tome, s verom i ljubavlju. Treba da naučiš šta, kada, kako i od koga da tražiš. Traži pomoć uz lično angažovanje, ali i putem meditacije, kontemplacije, molitve – ako imaš takve potrebe i navike.

Ako padneš sa kruške, ne traži pomoć od mudraca, već od onoga koji je sa kruške padao.

Sve što ovde budeš pročitao, neće biti recepti niti definicije koje dolaze spolja, već će kroz tebe zabrujati nova energija koja će podstaći tvoj duhovni razvoj, unutrašnji život i želju za samospoznajom. Budi strpljiv, veruj sebi, nadaj se…

Nemoj biti zabrinut ako počnu da pucaju okovi tvojih zabluda i predrasuda. Ne robuj nikakvim dogmama, institucijama, tradiciji…
Ovde nije reč o nekoj novoj religiji ili filozofskom pravcu. Svejedno je pod kojim simbolima ispoljavaš svoja verska osećanja ili svoj ateizam. Na tvom duhovnom putu nisu i ne treba da budu prepreke ni tvoje godine starosti, pol, obrazovanje, niti uslovi pod kojima živiš i radiš. Kada je učenik spreman, uslovi se stvaraju, a učitelj pojavljuje. Odbaci sumnju, donesi odluku i kreni putem ljubavi.

 

SEME KOSMIČKOG ZNANJA – prva knjiga

 

Tekstovi u knjizi Seme kosmičkog znanja primani su na razne načine: telepatski, slušanjem Glasa, u slikama i/ili vizijama, snovima, globalno u pojmovima, automatskim pisanjem (vođenom rukom) ili nekom kombinacijom svega ovoga.

Nekada je vrlo teško i često nemoguće naći odgovarajuće reči da bi se izrazila prava suština i sadržaj poruke, naročito u slučajevima kada je odjednom priman veliki „paket“ informacija. Jačinu svetlosti i snagu Glasa onog koji poruku šalje, naša duša često ne može da izdrži, primi i razume izvorno, pa zato ovu svetlost prelama kroz sebe i svoj ego, menjajući time, u manjoj ili većoj meri, smisao i suštinu poslatog. Zato, sve slabosti, nejasnoće i nedostatke svake vrste, treba pripisati nama, zapisivačima.

Neke rečenice i izrazi deluju, možda, arhaično i nisu u skladu sa današnjim stilom i jezičkim konstrukcijama, karakterističnim za srpski jezik, ali se nije pristupilo doterivanjima da bi se sačuvala autentičnost primljenih poruka.

Reči poruka se primaju u onom obliku u kom smo dostojni i sposobni da ih primimo, prihvatimo, zapamtimo ili zapišemo i prenesemo onima koji će ih dalje prenositi.

Ovi zapisi liče na mnoga religiozna učenja, mada je rečeno da nas Oni ne uče verskim formama, već samospoznaji, preko koje ćemo steći uvid u sva znanja i tajne, sve do Bogospoznaje i svesti o Jedinstvu.